Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

19 Aralık 2014 Cuma

"Militaer & Geschichte" / askeri tarih dergisi!

Bugün Almanya'da 2001 yılından beri satılmakta olan en uzun süreli askeri tarih dergisini tanıyalım. 



Dilimize "Askerlik ve Tarih" olarak tercüme edebileceğimiz bir başlıkla, ilk sayısı 2001 yılında piyasaya çıkan dergi, 14. yılını tamamladı. "Resimler/Gerçekler/Nedenler" alt başlığı altında, 2 ayda bir çıkan dergi, ortalama olarak, 50 sayfadan oluşuyordu.

2014 yılında GeraMond yayınevi tarafından satın alındı. (Clausewitz dergisini çıkaran yayınevi! Daha ayrıntılı bilgi için: http://savasvetarih.blogspot.de/2015/07/clausewitz-dergisi-askeri-tarih-dergisi.html) Bu yıl çıkan, 5. sayısından itibaren, sayfa sayısını, %33 arttırarak, 66 sayfaya çıkarttı. Doğal olarak fiyatı da, 3,50 Avro'dan, 4,20 Avro'ya çıktı.

"Clausewitz" dergisinde olduğu gibi, askeri silahlar ve araç-gerecin gelişimi, kullanımı, tarihe damgasını vurmuş komutanlar ve muharebeler, ele alınan temel konular arasında. Her bir sayıda, ortalama 10 civarında makale yer alıyor. Bu makalelerin ele aldığı konular, antik çağlardan günümüze kadar geniş bir yelpazeden seçiliyor. Ama, doğal olarak, her sayıda, Alman tarihinden bir muharebe, savaş veya komutanın incelendiği bir veya birden fazla makaleye rastlanıyor.

Bunun yanında, "Kişiler", "Kitaplar", "Tarihe damgasını vurmuş konuşmalar", "Maketler", "Dün ve Bugün" gibi, süreklilik kazanmış köşe yazıları var.

2015 yılı itibariyle, baskı sayısı yaklaşık olarak, 50.000 adet. Bunun yaklaşık 27.000 adedi satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder