Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

1 Aralık 2016 Perşembe

“Bugünü anlamak için, #tarih“ dergisinin, 31. sayısı (Aralik 2016)!

Her ayın, olmazsa olmaz, süreli yayını, “Bugünü anlamak için, #tarih“ dergisinin, 31. sayısı (Aralık 2016) çıktı.
Bu ayın "kapak konusu" çok ilginç. Kapak resmi, birer adet kılık-kıyafet giydirilmiş kedi ve köpek, ile arka planda fes takılmış, kuşlar. „Kediler, köpekler, kuşlar. Bir zamanlar dostlarımızdı.“ başlığıyla, Osmanlılardan Cumhuriyete Hayvan hakları ihlalleri, bu ay ki kapak konusu olarak seçilmiş.
Her zaman ki gibi, derginin içinde yer alan konulardan üçünü, kapağın alt kısmında tanıtmışlar.
“Antibiyotikler: Önce sağlık, sonra ölüm“
„İkinci Dünya Savaşı: Efsane ve gerçekler“
„Mehmed Sait Paşa:Küçük dev sadrazam“

Modern tarih veya sağlık tarihi gibi, değişik başlıklar altında toplayabileceğimiz bir konu, "Antibiyotikler". Son 10 - 15 yıldır tüm insanlığı ilgilendiren bir gelişmeyi, "hayat kurtaran ilaç" olarak piyasaya sürülen antibiyotiklerin, zamanla, hastalıklar karşısında nasıl  yetersiz kaldığını ele alan alışılmışın dışında bir makale.

Derginin bu sayısında yer alan "biyografik" makaleler, Rasputin ve James Joyce hakkında.

"Ölümünün 75. yılında James Joyce" ve "Rasputin: Çarlık Rusya'sını esir alan şarlatan:" başlıklarıyla iki farklı coğrafyada, insanlık tarihine farklı açılardan damgalarını vurmuş iki tarihsel kişilik incelenmiş.
„Edito“ başlığı altında, editör Gürsel Göncü’nün yazısı, „interaktif“ kısmında, okuyuculardan gelen, e-postalar, fotoğraflar, soru ve cevaplar, Kasım ayında, gün ve gün, Dünya tarihinden seçmeler, bilmece ve çoktan seçmeli 10 soru, ajanda, gastro tarihi, kurmaca, hafıza-ı beşer, gezgin göz, isimli bir çok bölüm daha, farklı konularla okunmayı bekliyor.
„Zamanın izinde“ kısmında, bu ay ki konu, „Sultanlar ve entellektüeller" başlığıyla, yazar- çizerlerin her dönem çektikleri zorlukları ele almış.
Bu ayki sayfa sayısı 116 olan derginin, satış fiyatı 12.- TL.
Her ay olduğu gibi, yine “dolu dolu“ bir dergi okunmayı bekliyor.
İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder