Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

21 Aralık 2015 Pazartesi

Günün kitabı: Gerhard Schreiber / “der zweite Weltkrieg" (2.Dünya Savaşı) / C.H.Beck / Wissen

Bugün, „savaş tarihi kitapları“ serimize Almanca kitaplardan birisinin tanıtımı ile devam ediyoruz.
 
Gerhard Schreiber’in yazdığı “der zweite Weltkrieg” (2.Dünya Savaşı) isimli kitap, bizim eskiden „cep kitapları“ dediğimiz formatta basılmış.
 
Almanya’da,  C.H.Beck isimli yayınevinin, “Wissen” (Bilgi) alt başlığı altında yayınladığı bu “cep kitapları” serisi, çok tutulur. Ele aldığı konuları, “az ve öz” diyebileceğimiz bir yaklaşımla irdeler.



 
100-150 sayfa arasında, kolay bir dille ve akıcı bir anlatımla, fazla derine inmeden, bir nevi “başvuru kitabı” niteliğindedir. Ancak, bazı konuları irdelerken, konunun içeriği gereği, okuyucuyu zorlayan bölümlere rastlanır. Bunun yanında, yazarın anlatım/yazım dilinin önemini de, göz ardı edemeyiz.
 
Hem formatı, hem de bu format sayesinde, düşük fiyatı nedeniyle çok tutulan bir seridir. (E-kitabın, Almanya’da da hızla yayılmasına rağmen!)

Gerhard Schreiber, bilhassa, 2.Dünya Savaşı’nın İtalya cephesi konusunda uzmanlaşmıştır. Askeri strateji ve taktiklerden ziyade, “Alman savaş suçları” uzmanlık alanına girer.
 
127 sayfalık kitap, kapak ve arka kapak içinde yer alan 4 adet harita içermektedir. Bu formatta, her bir haritanın yarım sayfalık bir alana sahip olduğunu düşünürsek, haritalara daha fazla yer vermeleri gerektiğini, rahatlıkla söyleyebiliriz.
 
8 ayrı bölüme ayrılmış, önsöz ve sonsöz kısımlarını ayırırsak, 6 ana bölümü var.
 
-Savaşa gidiş

-Yan cepheler

-Ana savaşa hazırlık (Sovyet Rusya’ya saldırıyı kastediyor!)

-Dünya savaşına dönüşüm ve özellikleri

-Kesin zafere giden yollar

-2.Dünya Savaşı’nın mirası

8,95 Avroluk fiyatı ile, Almanya için, ucuz ve konuya başlayanların rahatlıkla okuyabilecekleri bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder