Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

10 Nisan 2015 Cuma

Günün videosu: The Man in the high castle / Philip K. Dick / Alternatif tarih / Amazon Prime TV dizisi!

Bugün, bir ilki gerçekleştirip, grubumuz da bir video tanıtımını yapalım. Söz konusu, mini dizinin, "Amazon Prime Video" tarafından çekilip çekilmeyeceği, uzun süredir İnternet'de konuşuluyordu. (Üstü kapalı reklam!)
Dizi, Philip K. Dick, isimli, Amerikalı bir bilim kurgu yazarının "The man in the high castle" isimli romanından uyarlama. Dilimize, "Yüksek şatoda ki adam" olarak 1999 yılında tercüme edildi. (Doğal olarak, kitabın, kısa bir tanıtımı, bir sonra ki yazının konusu olacak!) Yazar, bilimkurgunun, "alternatif tarih" adı verilen, alt türüne dahil, bu kitabında, Japonya ve Nazi Almanya'sının, 2. Dünya Savaşı'nı kazanıp, birlikte, A.B.D. topraklarını istila ettikleri bir gerçeklik yaratır.
Ele aldığı "alternatif Dünya"'yı, sosyolojik ve felsefi açıdan dile getirdiği için, pek de öyle "aksiyon" dolu bir eser değildir. Bakalım, Amazon, bu eseri, yeni nesillere sunabilmek için, nasıl harmanlamış?
(Not: "Müttefiklerin, 2. Dünya Savaşı'nı kaybetme ihtimali var mıydı?" gibisinden sorularla, konuya limon sıkmayalım..)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder