Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

1 Mayıs 2016 Pazar

“Bugünü anlamak için, #tarih“ dergisinin, 24. sayısı (Mayıs 2016)!

Her ayın, olmazsa olmaz, süreli yayını, “Bugünü anlamak için, #tarih“ dergisinin, 24. sayısı (Mayıs 2016) çıktı.



Bu sayının kapak konusu “-devşirmeler, muhtediler, dönmeler, hizmetliler- ‘Gavur’ atalarımız” başlığı ile, Osmanlı İmparatorluğu’nda  Müslüman doğmayan, ancak sonradan din değiştirip, hizmet eden devlet adamlarına ayrılmış. “Kafir doğdular, Osmanlı oldular, tarih yazdılar.” alt başlığıyla, çok tartışılan bir konuyu ele almışlar.
Tıp tarihi kısmında, insanoğlunun bitmeyen düşmanı “hastalıklar” konu edinilmiş. “İnsanlığın hastalıklarla sonsuz mücadelesi” başlığı, kapağın alt kısmında yer verilen alt başlıktan birisi.
Diğer alt başlıklardan birisi, “Vergi kaçırma ve kayıt dışı paranın offshore mücadelesi”, güncel bir konuya değiniyor.
Son 10 yılın büyüyen devi, Çin, diğer alt başlık konulardan birisi olmuş. Çin tarihinde, büyük bir yer edinen “Kültür Devrimi” 50. Yılı nedeniyle, derginin bu sayısında, ele alınmış. “Çin’in proleter atılımı, kapitalizme yol açtı.” alt başlığı altında konuya farklı bir bakış açısı getirilmiş.
"Edito“ başlığı altında, editör Gürsel Göncü’nün yazısı, „interaktif“ kısmında, okuyuculardan gelen, e-postalar, fotoğraflar, soru ve cevaplar, Kasım ayında, gün ve gün, Dünya tarihinden seçmeler, bilmece ve çoktan seçmeli 10 soru, ajanda, gastro tarihi, kurmaca, hafıza-ı beşer, gezgin göz, isimli bir çok bölüm daha, farklı konularla okunmayı bekliyor.
Bu ayki sayfa sayısı 116 olan derginin, satış fiyatı 12.- TL.
Her ay olduğu gibi, yine “dolu dolu“ bir dergi okunmayı bekliyor.

Ilginizi çekebilecek diğer yazılar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder