Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

1 Haziran 2017 Perşembe

“Bugünü anlamak için, #tarih“ dergisinin, 37. sayısı (Haziran 2017)!

Her ayın, olmazsa olmaz, süreli yayını, “Bugünü anlamak için, #tarih“ dergisinin, 37. sayısı (Haziran 2017) çıktı.


Bu sayının kapak konusu “Atatürk silinemez." başlığı ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e ayrılmış. Kendilerine "tarihçi" ünvânı veren bir grup Cumhuriyet düşmanı tarafından yapılan aşağılık saldırılara cevap vermek ve Atatürk'ün tarihimizde ki sarsılmaz yerini vurgulamak için, derginin bu sayısı doğal olarak büyük öndere ayrılmış.

Sadece bu özelliği bile, derginin bu sayısına koleksiyon değeri katacakken, büyük usta İlber Ortaylı ile bu konuda yaptıkları söyleşi derginin önemini bir kat daha arttırmış.

Ana konu bile, başlı başına dergiyi almak için bir neden iken, bunun yanında öne çıkan diğer alt başlıklar şunlar:
"II. Beyazıt: Oğlunun ihanetine uğrayan tek padişah", "A.B.D.'de içki yasağı: Alkol yasak oldu, mafyaya gün doğdu." ve "El Clasico: Dünya derbisi: Sahadan taşan 115 yıllık rekabet" konuları yer alıyor.  
Derginin bu sayısında askeri tarih meraklılarına hitap eden makale ise, 1950 - 1953 yılları arasında gerçekleşen Kore Savaşı üzerine. Doğal olarak, ordumuzun katıldığı bu savaşı, "Kore Savaşı ve Türk askeri: Ateşkes imzalandı, ama savaş bitmedi." başlığıyla irdelemiş.


"Edito“ başlığı altında, editör Gürsel Göncü’nün yazısı, „interaktif“ kısmında, okuyuculardan gelen, e-postalar, fotoğraflar, soru ve cevaplar, Kasım ayında, gün ve gün, Dünya tarihinden seçmeler, bilmece ve çoktan seçmeli 10 soru, ajanda, gastro tarihi, kurmaca, hafıza-ı beşer, gezgin göz, isimli bir çok bölüm daha, farklı konularla okunmayı bekliyor.
Bu ayki sayfa sayısı 116 olan derginin, satış fiyatı 15.- TL.
Her ay olduğu gibi, yine “dolu dolu“ bir dergi okunmayı bekliyor.

İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder