Öne Çıkan Yayın

Günün sözü: "Fransa'ya, "Liberté, égalité, fraternité", "süvari, piyade, ve topçuluk"'dan daha az rehberlik etmiştir."

"Liberté, égalité, fraternité" özdeyişi dilimize "Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik" olarak çevrilebilir. Bu üçlemenin ne a...

4 Ocak 2017 Çarşamba

Hitler'in "Kavgam" isimli eserinin yeni basımı 2.000 sayfalık bir “kritik inceleme"!

Konu yeniden gündeme gelince, kısa bir not düşmek istedim. Kitabın yeni basımı, yaklaşık 2.000 sayfalık bir “kritik inceleme” (kritische Edition). Yani, gerek Hitler’in hayat hikayesi ve kişisel görüşleri, gerekse Nasyonal Sosyalizmin dayandığı temelleri eleştiren, eksik ve yalan yönlerini açıklayan bir çalışma. Orijinal kitap yaklaşık, 800 sayfa iken, bu eser 2 ciltten oluşan neredeyse, 2.000 sayfalık akademik bir çalışma. (Ayrıca, ansiklopedi ölçülerinde olduğunu da gözönüne alırsak, çok daha kalın bir çalışma!)


Orijinal kitap hem bir propaganda unsuru, hem de Hitler’in iktidara geldikten sonra, izleceği iç ve dış politika programını anlatan bir eserdir. (Yahudileri nasıl katledeceğini, Fransa ve Sovyetler Birliği’ne saldıracağını anlattığı bölümler var.)


Bu yeni çalışmada, özellikle orijinal kitabın propaganda kısmında ve Nasyonal Sosyalizmin dayandığı “ari ırk” saçmalığı (pardon, felsefesi!) bağlamında ortaya atılan iddialar çürütülüyor. Kısacası, kitabı alanlar, Neonazi veya sempatizanı değil, ağırlıklı olarak, tarih meraklıları. (Zaten, 2.000 sayfalık bir kitabı okuyabilen insan, Neonazi olmaz!)


İlginizi çekebilecek diğer yazılar:
Kavgam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder